Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Utrechtse ondernemers zelf met bezem aan slag

06-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plasticbekertjes-afval_03.jpg
De ondernemersvereniging Centrum Utrecht roept ondernemers en binnenstadbewoners op om vrijdag zelf de bezem te pakken en de stad schoon te vegen voor het weekend van de Giro d'Italia. Sinds Koninginnedag is de stad niet schoongemaakt vanwege een staking van de veegdienst. ,,Het is een vervelende actie'', vindt voorzitter Tom Broekman donderdag.
De reinigingsdienst van de gemeente Utrecht maakte donderdag bekend te staken tot er een cao-akkoord is bereikt. Tot die tijd wordt er geen vuilnis opgehaald, blijven de afvalscheidingstations gesloten en worden alleen doorgaande routes in de stad geveegd. De gemeente heeft de staking tot en met zondag erkend en beraadt zich nog over de langere staking. ,,Met de vakbonden is afgesproken dat op plaatsen waar een gevaar voor de volksgezondheid dreigt, de troep wel wordt opgeruimd'', aldus een woordvoerster. Bij de ondernemersvereniging komen veel klachten binnen van ondernemers. ,,Er heeft zich ook al een grote club mensen gemeld om de troep vrijdag zelf aan te pakken'', zegt Broekman. De vereniging bindt alle vuilniszakken vrijdag dicht met roze linten, de kleur van de Giro die zondag finisht in Utrecht. ,,De stad komt zondag wereldwijd op televisie, dan moet het er een beetje netjes uitzien.'' Ook in Amsterdam verlengen de reinigingsdiensten de staking tot er een akkoord is bereikt. De gemeente Amsterdam wilde donderdag nog niet reageren op de ontwikkelingen, omdat de gemeente nog niet officieel op de hoogte is gesteld door de vakbond. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!