Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur op

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Utrechtse methode schuldhulp werkt'

27 nov 2013
  •  
leestijd 1 minuten
schuld_10.jpg
De Utrechtse methode om mensen te helpen die grote schulden hebben gemaakt, werkt. De nieuwe aanpak is in 2012 van start gegaan en sindsdien heeft driekwart van de schuldregelingen succes. In 2010 verliep nog minder dan de helft van de regelingen succesvol.
Dat liet het Utrechtse stadsbestuur woensdag weten aan de raad.
Workshop
Utrecht laat mensen met schulden binnen 20 dagen meedoen aan een workshop, waar ze leren hoe ze met geld en administratie moeten omgaan, hoe ze een begroting kunnen maken en waar ze financiële steun kunnen krijgen. Binnen 8 weken ligt er een individueel schuldhulpplan op tafel, terwijl dat eerder wel 6 maanden kon duren. Wie niet zelf met het schuldhulpplan uit de voeten kan, krijgt via de gemeente steun van een vrijwilliger of een sociaal werker.
Gedragsverandering
Volgens de gemeente ging het bij de gebruikelijke schuldhulpsanering vaak mis, omdat mensen hun gedrag niet veranderden. De komende tijd gaat de gemeente extra aandacht besteden aan maatwerk voor onder andere zelfstandig ondernemers, van wie er in Utrecht heel veel zijn. Vanaf 2015 stuurt de gemeente buurtteams op pad om mensen met betalingsachterstanden te helpen voordat de schuldeisers op de stoep staan.
ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!