Kassa

Utrecht maakt zich op voor de vrijmarkt

29-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Koninginnedag.jpg
De straten van Utrecht zijn vanaf donderdagavond zes uur weer het toneel van de vrijmarkt, die jaarlijks de avond voor Koninginnedag wordt gehouden. De rommel van zolderkamertjes kan dan weer op straat aan de man worden gebracht tot vrijdagavond zes uur.
Afgelopen week probeerden veel inwoners van de Domstad al om bijvoorbeeld middels posters een goed plekje voor zichzelf te reserveren op de markt. In Utrecht zijn er naast de vrijmarkt ook tal van andere activiteiten, waaronder feesten op de Neude en het Domplein. Naar verwachting zullen duizenden bezoekers hun vertier zoeken in de Domstad.
Het is te hopen dat de verkopers goede zaken doen, want anders zou het in de Utrechtse binnenstad nog wel een rotzooitje worden. Na de vrijmarkt en de konginnedagfestiviteiten leggen straatvegers er op 1 mei om middernacht hun bezem neer. De straten van Utrecht zullen na Koninginnedag dus niet brandschoon zijn. ,,We maken vooral de doorgaande routes vrij, maar kunnen lang niet alles opruimen in één dag'', stelde Bart Schnoor van vakbond CNV Publieke Zaak woensdag.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!