Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Utrecht bestrijdt crisis met snelle investeringen

08-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4311028.jpg
De gemeente Utrecht gaat voor ongeveer 200 miljoen euro aan investeringen in de stad versneld uitvoeren in verband met de kredietcrisis. Groot onderhoud aan infrastructuur en rioleringen in de stad en projecten van het Actieplan Luchtkwaliteit worden nu in 2009/2010 uitgevoerd. Daarmee steunt de gemeente direct de lokale economie en bespaart ze fors in latere jaren. Dat staat in de maandag gepubliceerde Voorjaarsnota 2009 van de gemeente Utrecht.
De voorgestelde investering is veel groter dan eerder geschat. In april schatte de gemeente de mogelijkheid tot versneld investeren nog op 60 miljoen euro.
Daarnaast investeert Utrecht ruim 100 miljoen in de aanpak van de crisis. Zo gaat 20 miljoen naar de woningbouw, 10 miljoen naar steun voor de lokale economie en 10 miljoen voor de problemen op de arbeidsmarkt.
Utrechtse huishoudens gaan er volgens de plannen in de Voorjaarsnota volgend jaar 40 euro op vooruit. Lokale lasten gaan omlaag en de parkeertarieven worden bevroren.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!