Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Urinetest voorspelt geslacht baby

06-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1047 keer bekeken
  •  
baby_18.jpg
introduceert in Nederland een urinetest die al in de zesde week van de zwangerschap het geslacht van de baby kan voorspellen. Deze gadget voor nieuwsgierige ouders werkt hetzelfde als een zwangerschapstest en kan in alle privacy thuis worden gedaan. De betrouwbaarheid ligt volgens onderzoek rond de 90%.
Sinds 2007 zit de zogenaamde 20-weken echo in het basispakket van de zorgverzekering. Stellen die graag willen weten of hun ongeboren kindje een jongetje of een meisje is kunnen tijdens deze echografie vragen of zij in verwachting zijn van een jongen of een meisje. Meer dan de helft van de ouders maakt hier sindsdien dankbaar gebruik van. Met de komst van de geslachtstest van Bibies kunnen ouders al na zes weken zwangerschap een voorlopige voorspelling doen van het geslacht van hun baby. Bibies drukt ouders wel op het hart om niet gelijk de babykamer van een roze bloemetjesbehang te voorzien als het testvenster roze kleurt. 'Het is een thuistest en daarmee blijft het een fun-product. De uitslag bij een goed uitgevoerde test ligt rond de 90%. Er bestaat dus altijd een kleine kans dat de 20-weken echo alsnog een grote verrassing is.'

Meer over:

baby, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!