Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

UMC St Radboud opent eerste poli voor tia

06-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
seh_10.jpg
Het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen opent dinsdag een polikliniek waar mensen die zijn getroffen door een tia 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht kunnen voor diagnose en behandeling. De poli is de eerste in zijn soort in Nederland, aldus het UMC donderdag.
Bij een tia verstoort een bloedprop tijdelijk de bloedstroom naar een deel van de hersenen. Snelle behandeling is noodzakelijk om herhaling of zelfs een herseninfarct te voorkomen. De nieuwe zogeheten TIA Service van het UMC is onder meer bedoeld om patienten snel te kunnen behandelen met medicijnen om bloedstolsels tegen te gaan en de bloeddruk te verlagen. Het ziekenhuis opent de TIA Service op 11 mei, de Europese Dag van de Beroerte. Symptomen van een tia zijn verlies van kracht in arm en been, een scheve mond, verlies van zicht aan een kant of niet meer goed kunnen spreken. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!