Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Uitzendkracht komt moeite met rond

22 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
uitzendkracht werk 1127
Ruim eenderde van de uitzendkrachten in Nederland heeft meer dan één baan nodig om de eindjes aan elkaar te knopen en bijna de helft van de mensen met een uitzendcontract kan nauwelijks rondkomen, blijkt uit onderzoek dat peiler Maurice de Hond uitvoerde onder zeshonderd uitzendkrachten in opdracht van vakbond CNV.

Liever een vaste baan

Ruim zestig procent van de uitzendkrachten heeft liever een vaste baan. Daarnaast moet bijna een op de vier fulltime beschikbaar zijn, maar heeft slechts een dienstverband in deeltijd.

Meer zekerheid voor uitzendkrachten

CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden vindt de cijfers ontluisterend. Dat veel uitzendkrachten hetzelfde werk doen als het vaste personeel bij een bedrijf, maar binnen dat bedrijf geen uitzicht hebben op een vaste aanstelling, toont volgens hem aan dat werkgevers uitzendwerk al lang niet meer zien als opvang voor pieken en vervanging bij ziekte. Daarom pleit het CNV voor meer zekerheid voor uitzendkrachten over doorbetaling bij ziekte en bescherming tegen ontslag. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!