Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Uitvaart op afstand met virtual reality

30-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
virtual reality 930x520
Als het vanwege omstandigheden niet mogelijk is om een uitvaart bij te wonen, zou tweederde van de Nederlanders gebruik willen maken van technologie om het afscheid op afstand te kunnen volgen.
Ondanks de gevoeligheid van een begrafenis of crematie zou ruim de helft ook de laatste ontwikkeling virtual reality (360 graden-video) als kijkmogelijkheid toejuichen bij een afscheid. Multiscope peilde in opdracht van uitvaartverzekeraar Nuvema bij 1000 deelnemers de behoefte aan het volgen van een uitvaart op afstand als men verstek moet laten gaan.
Het komt regelmatig voor dat mensen een uitvaart niet bij kunnen wonen. Zo geeft 6 procent van de ondervraagden aan in het verleden de mogelijkheid te hebben gemist om een uitvaart op afstand te volgen. Als men zou kunnen kiezen is de veelgebruikte videostream voor ruim 40 procent de beste mogelijkheid om mee te kijken.
Hoewel virtual reality nog niet wordt aangeboden in de uitvaart, ziet 14 procent die techniek als beste alternatief. Een derde van de Nederlanders ziet geen enkele manier van het bijwonen van een uitvaart op afstand zitten. Bron: Nuvema
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!