Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Uitstel belastingaangifte als hulpafspraak niet doorgaat

25-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
belastingdienst blauwe envelop 1127
Mensen die hulp van de Belastingdienst zouden krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte, krijgen uitstel als hun afspraak is afgezegd.
Ze kunnen de informatie uiterlijk op 1 september aanleveren, in plaats van uiterlijk 1 mei. Dat wordt automatisch geregeld, de mensen hoeven er zelf niets voor te doen. Vanwege het coronavirus heeft de Belastingdienst alle afspraken voor hulp bij aangifte geschrapt.

Alleen voor wie afspraak had staan

Het automatische uitstel geldt alleen voor mensen die al een afspraak voor hulp hadden staan, die is afgezegd vanwege het virus. Mensen die nog geen afspraak hadden om te worden geholpen, kunnen zelf uitstel aanvragen. Het automatische uitstel geldt ook niet voor mensen die aangiftehulp krijgen van anderen, zoals vakbond FNV of ouderenbond ANBO. Zulke instanties kunnen uitstel aanvragen voor hun cliënten. Fiscale partners van mensen die hulp nodig hebben, moeten ook zelf uitstel aanvragen. Voor alle andere burgers blijft de termijn zoals die is.

4,6 miljoen keer aangifte gedaan

De Belastingdienst heeft tot nu toe 4,6 miljoen aangiften voor de inkomstenbelasting binnen, ongeveer evenveel als vorig jaar rond deze tijd. "Mensen kunnen gewoon aangifte doen. We zien gelukkig in de aantallen binnenkomende aangiftes dat mensen dat ook blijven doen", laat de fiscus weten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!