Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Uitstapje via veilingsite niet altijd koopje

26-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hotelkamer_11.jpg
Mensen die goedkoop uitstapjes en hotelovernachtingen via veilingsites denken te bemachtigen, kunnen bedrogen uitkomen. De Consumentenbond onderzocht 24 uitstapjes en daarvan bleken er acht elders goedkoper te worden aangeboden.
Niet scherp voor ogen
Klanten van veilingsites laten zich vaak meeslepen door het bieden, waardoor ze niet scherp voor ogen hebben hoeveel een uitstapje of overnachting waard is, laat de bond dinsdag weten.
Tegenvallen
Bijkomende kosten worden bovendien vaak over het hoofd gezien, waardoor een aanbieding uiteindelijk vies kan tegenvallen. Ook komt het voor dat men moet betalen om mee te kunnen bieden.
Vaag
De consumentenorganisatie raadt aan vooraf bij het reisdoel zelf na te gaan wat de werkelijke prijs is en ook nog op webwinkels te kijken. Veilingsites vermelden de oorspronkelijke prijs vaak niet of zijn daar vaag over, aldus de bond. Bij het onderzoek werden ook nog ruim 400 consumenten online ondervraagd. Daarbij bleek dat een kwart nog nooit een gunstige prijs heeft binnengehaald. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!