Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Uitschuifbare wapenstok voor agenten

09-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
politie-930x520
Politieagenten krijgen in 2018 een uitschuifbare wapenstok. Dat hebben de Nationale Politie en minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) besloten. De invoering van een stroomstootwapen is voorlopig van de baan.
Financiële uitdagingen
,,Volgens experts en wetenschappers is het beter om niet twee nieuwe instrumenten tegelijk in te voeren. We hebben nu gekozen voor de uitschuifbare wapenstok. Met de stok is al eerder geëxperimenteerd en dat is goed bevallen. Het is ook geen geheim dat we bij de politie voor financiële uitdagingen staan. Er moeten keuzes gemaakt worden. Er is nu voor de stok gekozen'', aldus een woordvoerster van de Nationale Politie naar aanleiding van een bericht bij de NOS.
Makkelijker te dragen
De uitschuifbare stok heeft als voordeel dat die makkelijker te dragen is. Hij is gemaakt van harder materiaal en er komt meer dreiging vanuit. ,,Het uitschuiven ervan is vaak al afdoende.'' ANP

Meer over:

politie, wapens
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

berjozki
berjozki10 jun. 2016 - 19:14

Gratis advies aan ons Kabinet:  Nu nog "Uitschuifbare Politie Agenten" (UPA's) dan zijn de kwantitatieve personeelsproblemen helemaal opgelost ...

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!