Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Uitchecken met ov-chipkaart ook bij halte'

27-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov_chipkaart_12.jpeg
Bij tram- en bushaltes in Amsterdam moeten uitcheckpalen voor de ov-chipkaart komen te staan. Nu kunnen reizigers alleen nog in de trams en bussen zelf uitchecken. Daar pleit GroenLinks in de hoofdstad voor, zo liet de partij dinsdag weten.
GroenLinks reageert met het voorstel op berichten dat veel reizigers vergeten uit te checken bij het uitstappen. Zij moeten dan de borgsom van 4 euro betalen. Daardoor zijn ze flink duurder uit dan wanneer ze wel hadden uitgecheckt. Reizigers kunnen dat geld terugvragen, maar dat zou een heel gedoe zijn. GroenLinks-gemeenteraadslid Fjodor Molenaar spreekt van ,,een uitchecklek''.
De partij pleit er verder voor het borgbedrag voor het reizen met de bus en de tram te verlagen naar 2 euro. Verder zou het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB in de voertuigen informatie moeten geven over manier waarop reizigers geld kunnen terugvragen als ze vergeten uit te checken. Nu zouden ze daar niet goed van op de hoogte zijn.
De voorstellen van GroenLinks staan voor woensdag op de agenda van de Amsterdamse gemeenteraad. Het Financieele Dagblad berekende onlangs dat vervoersbedrijven in Nederland maandelijks zeker 0,5 miljoen euro binnenkrijgen, doordat reizigers vergeten uit te checken.
Een woordvoerster van het GVB liet in een reactie weten dat er al sinds het voorjaar informatie over het terugvragen van geld en claimformulieren in trams en bussen hangen. Volgens haar is het verder technisch niet mogelijk om uitcheckpalen op de haltes te plaatsen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!