Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Uitbreiding vergoeding kalmeringsmiddelen

19-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
1146942.jpg
Een deel van de mensen die door een aandoening aan het zenuwstelsel last hebben van spierspasmen, krijgt het slaap- en kalmeringsmiddel diazepam weer vergoed. Voor patiënten die niet kunnen lopen en bij wie andere middelen niet meer werken, valt het medicijn sinds begin augustus weer onder de zorgverzekering.
Minister Ab Klink (Volksgezondheid) volgt daarmee een advies van het College voor Zorgverzekeringen, heeft hij dinsdag geschreven aan de Tweede Kamer. Begin dit jaar verdwenen de slaap- en kalmeringsmiddelen (benzodiazepinen) uit het basispakket. Alleen voor bepaalde ziekten, zoals epilepsie, bleef het middel in de zorgverzekering.
Deze groep wordt nu dus uitgebreid. Omdat diazepam, de werkzame stof in onder meer valium, verslavend kan zijn, moeten de patiënten eerst andere middelen gebruiken. Patiënten die nog wel kunnen lopen krijgen het middel niet vergoed omdat diazepam ten koste gaat van de beweeglijkheid.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!