'Uit eten nergens in Europa zo duur'
13-01-2014
• leestijd 1 minuten
De Nederlandse horeca is de duurste van West-Europa. Tot die conclusie komt Jan-Willem Grievink, directeur FoodService Instituut maandag tijdens de start van de jaarlijkse horecabeurs Horecava in Amsterdam. Dat meldt De Telegraaf.
Vergelijkingen
Het instituut vergeleek de prijzen van driegangenmenu's in verschillende landen. In Nederland bleek men zo'n 20 procent duurder uit te zijn voor een etentje buiten de deur dan elders in Europa.
Goedkope boodschappen
Gemiddeld kost een driegangenmenu zo'n 27,45. In België is dat 24,95 euro en in Duitsland kost een etentje maar 18,70 euro. Vooral het verschil tussen de prijs in de supermarkt en het restaurant speelt de Nederlandse horeca parten, meent Grievink. „De afgelopen jaren hebben consumenten relatief eenvoudig kunnen bezuinigen door vaker boodschappen te doen. Daarmee ben je in Nederland heel goedkoop uit.”
ANP/De Telegraaf
Doe de poll:
Hoe vaak ga jij eten uit? Stem hier