Kassa

Uber introduceert budgetoptie in Amsterdam

10-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uber_logo_t_07.jpg
Uber biedt vanaf donderdag een goedkopere versie van zijn taxidienst aan in Amsterdam. Daardoor kan de klant van de onlinetaxidienst nu ook kiezen voor vervoer in een middenklasse-auto, zoals een Toyota Prius of Volkswagen Passat.
De nieuwe dienst, uberX, wordt uitgevoerd met chauffeurs die over alle benodigde vergunningen beschikken. Daarmee wijkt het aanbod af van het veel bekritiseerde UberPop, waarbij amateurs als chauffeurs worden ingezet. UberX is een uitbreiding van het aanbod van UberBlack, waarvoor alleen chauffeurs met een luxe auto in aanmerking komen.
Uber biedt een platform waarop chauffeurs in contact worden gebracht met mensen die een taxi nodig hebben. Sinds de introductie eind 2012 is het aantal chauffeurs dat het platform in Nederland gebruikt gegroeid tot meer dan duizend. Uber heeft hier naar eigen zeggen bijna 300.000 geregistreerde gebruikers. Over het aantal ritten dat via Uber wordt uitgevoerd doet het bedrijf geen uitspraken.
Volgens de directeur van Uber in de Benelux, Niek van Leeuwen, is een rit met uberX in doorsnee 35 procent goedkoper dan een rit met een normale taxi. Zo kost het bij de nieuwe dienst 10 euro om van de Amsterdamse Zuidas naar het Leidseplein te worden gebracht. Met een conventionele taxi kost dit volgens hem 15 euro.
Uber start de dienst met enkele chauffeurs, maar Van Leeuwen verwacht dat daar in de komende weken ,,honderden '' chauffeurs bijkomen. ,,We voorzien een sterke vraag naar het product, waardoor chauffeurs ondanks de lage ritprijzen toch een goede omzet kunnen draaien'', stelde hij. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!