Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Twitter speelde nauwelijks rol in rellen'

25-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
twitter_goed_groot_01.jpg
Twitter heeft maar een marginale rol gespeeld bij het ontstaan van de rellen die de Britse hoofdstad Londen en enkele andere steden enkele weken geleden teisterden. Dat blijkt uit een analyse van meer dan 2,5 miljoen twitterberichten over de onlusten door de Britse krant The Guardian.
Tijdstippen
Uit de tijdstippen waarop de berichten op Twitter werden geplaatst, blijkt volgens The Guardian dat het medium nauwelijks een rol kan hebben gespeeld in het aanwakkeren van het geweld. De socialenetwerksite werd vooral gebruikt om na afloop op rellen en plunderingen te reageren.
Regering
Vlak na de rellen liet de Britse regering weten de rol die sociale media speelden in de rellen, kritisch te bekijken. Premier David Cameron sloot niet uit dat het gebruik ervan aan banden wordt gelegd, als blijkt dat ze gebruikt zijn om criminele activiteiten te organiseren.
Samenwerking
,,Wij werken samen met de politie, de inlichtingendiensten en bedrijven om te kijken of het goed zou zijn om mensen het communiceren via deze websites en diensten onmogelijk te maken als wij weten dat zij geweld, onrust en criminaliteit beramen'', zei Cameron.
BlackBerry Messenger
Na de rellen kwam ook de berichtendienst BlackBerry Messenger onder vuur te liggen. De relschoppers zouden daarvan veel gebruikmaken om informatie uit te wisselen. De mobielechatservice zou vooral populair zijn omdat de berichten die ermee worden verstuurd, niet openbaar zijn.
De onlusten begonnen op 6 augustus in de Londense wijk Tottenham en sloegen vervolgens over naar andere wijken van de hoofdstad en andere steden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!