NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Twintig jongeren opgepakt om internetfraude

22 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Cyber crimineel 930x520
De politie heeft afgelopen weekend twintig jongeren uit Rotterdam aangehouden die worden verdacht van oplichting via het internet. De meesten hebben hun bankrekening laten gebruiken door oplichters, één van de gearresteerden was een oplichter, aldus de politie.
De oplichters vragen jongeren om hun rekening te gebruiken voor het storten van een geldbedrag. Zij krijgen in ruil daarvoor een vergoeding, die varieert van een hamburger tot een paar honderd euro.

Fraude via Marktplaats en Facebook

Het geld dat op de rekening van de jongeren wordt gestort, is afkomstig van fraude via Marktplaats of Facebook. De oplichters bieden daar goederen te koop aan, maar die worden nooit geleverd.

Straffen

De meeste arrestanten zijn minderjarig. Ze zijn doorgestuurd naar Halt en hebben direct hun straf te horen gekregen. Naast een straf kunnen zij een weerbaarheidstraining krijgen. Een aantal andere jongeren komt begin volgend jaar voor de rechter. ANP

Meer over:

, , , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!