Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Twijfels over wet flexibel werken

27-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werknemer_vrouw_13.jpg
Het is nog onduidelijk of er een wettelijk recht komt op flexibel werken en thuiswerken. In de Tweede Kamer bestaat wel sympathie voor een initiatiefvoorstel van CDA en GroenLinks om dat te regelen, maar er zijn ook twijfels. Vooral de VVD is zeer kritisch. Zij vraagt zich af welk probleem dit wetsvoorstel gaat oplossen. Maar ook bij andere fracties leven twijfels en vragen.
Werk en zorgtaken combineren
Het wetsvoorstel wil het mogelijk maken dat werknemers werk en zorgtaken beter kunnen combineren. Zij moeten het recht krijgen hun flexibele werktijden te kiezen of thuis te werken. De werkgever moet zo'n verzoek dan serieus overwegen, maar mag er om zwaarwegende redenen wel van afwijken.
Individuele afweging
Kamerlid Carola Schouten van de ChristenUnie concludeerde dat er dus altijd sprake is van een individuele afweging. ,,Wat voegt dit wetsvoorstel dan toe?'' vroeg ze. Niet alleen de Kamer is kritisch, ook de vakbonden hebben kanttekeningen gemaakt bij de initiatiefwet.
De indieners en minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken antwoorden de Kamer later. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!