Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Tweeverdieners kunnen hogere hypotheek afsluiten'

21 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
hypotheek 1127
Vanaf 2021 kunnen tweeverdieners mogelijk een hogere hypotheek afsluiten, schrijft het FD. Dit blijkt uit een tot nu toe onopgemerkt voorstel tot wetswijziging dat minister van Financiën Wopke Hoekstra vrijdag ter inzage heeft gelegd.
Het kabinet wil dat het laagste inkomen zwaarder meeweegt in de berekening voor de maximale hypotheek, en dat de hoogte van de studieschuld juist minder effect heeft.
Een aanpassing in de inkomensnorm vergroot een huidige maximale hypotheek van drie ton toch al gauw met 10.000 tot 12.000 euro, schat Rene Wickerhoff van hypotheekadviseur Van Bruggen Adviesgroep. "Dat kan dus best wat schelen", zegt hij.

DNB kritisch over leennormen

De wetswijziging is opvallend omdat De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag impliciet grote vraagtekens zette bij de steeds ruimere leennormen. Volgens de centrale bank zijn de huizenprijzen in de afgelopen kwarteeuw niet zozeer verdrievoudigd vanwege woningtekorten, maar vooral doordat Nederlanders een steeds hogere hypotheek konden krijgen.

Bron: FD

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!