Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tweederde Nederlanders wil meer windmolens

16-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolen2_02.jpg
Tweederde van de Nederlanders vindt dat Nederland werk moet maken van meer windenergie. Dat blijkt uit representatief onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Natuur & Milieu en NWEA, de brancheorganisatie van de windindustrie. De cijfers werden zondag bekend gemaakt in de uitzending van Vroege Vogels .
Omgeving
Volgens Olof van der Gaag, directeur Campagnes van Natuur & Milieu, is het opvallend dat mensen die in de buurt van windmolens wonen even positief zijn over windenergie als mensen die verder weg wonen. Slechts 15% van de mensen zetten windmolens in hun top 3 van bezwaarlijke infrastructuur in de omgeving. Met 68% worden kerncentrales als meest bezwaarlijk gezien, gevolgd door afvalverwerkingsinstallaties (51%) en kolencentrales (50%).
Campagne
Een groot aantal bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij windenergie zijn recent gestart met de campagne 'Die molens draaien ook voor jou'. De campagne moet mensen bewust maken van het feit dat molens erg belangrijk zijn voor onze toekomstige energievoorziening. Op de website Windvoorjou.nl is meer informatie te vinden over windmolens en vind je antwoorden op veelgestelde vragen.
Natuur & Milieu / Vroege Vogels
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!