Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Tweede studie weer duurder'

10-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studeren_boek_12.jpg
Als je na het behalen van je diploma verder wilt studeren ben je volgend jaar opnieuw duurder uit. Volgens Spits verhogen acht universiteiten het collegegeld voor het volgen van een tweede studie met honderden tot duizenden euro’s.
Normaal bedraagt het collegegeld 1.906 euro, maar universiteiten mogen meer vragen voor tweede studies omdat ze sinds 2010 geen vergoeding meer krijgen van het ministerie.
Duurste studie in Maastricht
Waar het in de meeste gevallen gaat om enkele honderden euro’s verhoogt de Erasmus Universiteit de prijs van de master geneeskunde van 16.000 euro naar 20.000 euro. Met 32.000 euro is de master geneeskunde in Maastricht de duurste studie in Nederland.
Uitzondering
De Vrije Universiteit in Amsterdam is de enige universiteit die het collegeld grotendeels gelijk laat. Voor sommige studies wordt het collegeld zelfs verlaagd. Het gaat onder meer om de bachelorprogramma's rechten, economie en psychologie. Voor die studies moet nu nog 9.000 euro betaald worden. Vanaf 1 september is dat nog maar 5.500 euro.
Spitsnieuws.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!