Kassa

Tweede repatriëringsvlucht vertrokken vanuit Marokko

06-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegen schiphol 1127
Een tweede vlucht met Nederlanders vertrekt woensdagochtend vanuit Marokko richting Schiphol. Er zijn zo'n driehonderd passagiers aan boord van het toestel dat opstijgt in Casablanca en in de nacht van woensdag op donderdag in Nederland aankomt. De groep die terugkeert is samengesteld op basis van urgentie.
Er verblijven nu ongeveer 2400 Nederlanders in Marokko meldt stichting Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN). Door de coronacrisis kunnen zij niet weg. Het SMN maakt zich zorgen omdat velen van hen niet over medicatie beschikken of mantelzorg nodig hebben. Afgelopen weekend werd in een brandbrief aan minister Blok (Buitenlandse Zaken) opgeroepen de vastzittende Nederlanders veilig en gezond thuis te krijgen.

Eind april eerste groep

De eerste groep vanuit Marokko kwam eind april aan op Schiphol. Toen ging het ook om zo'n driehonderd mensen. ANP
Kassa besteedde begin april aandacht aan Nederlanders die vast zitten in Marokko. Bekijk de video via de link hieronder. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

tenormin
tenormin7 mei 2020 - 0:32

Ben in ieder geval blij dat Anouk erbij mocht zijn om terug naar huis te gaan: 6 bloedjes van kinderen en een man die helemaal ondersteboven was van haar terugkeer. Geweldig. En dat met de intentie om maar 3 dagen even aan wat muziek te werken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!