Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tweede Kamer wil gratis snelle zelftesten beschikbaar stellen

11-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
187 keer bekeken
  •  
coronatest zelftest 1127

De Tweede Kamer wil dat de overheid gratis snelle zelftesten beschikbaar stelt, zodat mensen niet hoeven te betalen voor sneltesten voor toegang tot evenementen, werk of school. Volgens minister Hugo de Jonge is dit vaak wel logisch, maar verwacht hij wel "echt dat mensen zelf gaan betalen" in de supermarkt.

Al eerder gaf De Jonge aan om sneltesten op grote schaal beschikbaar te willen maken, omdat frequenter testen steeds meer mogelijkheden geeft, voor bijvoorbeeld toegang tot evenementen. Dan zouden veel coronaregels niet meer nodig zijn.

Bijbetalen voor toegangskaartjes om kosten coronatest te dekken

De overheid wil aan dit plan fors meebetalen, stelt de minister in een debat met de Tweede Kamer, aangezien de rekening wel kan oplopen tot een half miljard. De Jonge vindt dat de kosten voor bijvoorbeeld het onderwijs geen drempel mogen vormen in het plan. Ook voor evenementen wil het kabinet "voorlopig" wel bijschieten. Maar de bewindsman vindt het geen onlogische gedachte dat je over een tijd "een paar euro extra voor de bioscoop betaalt" om de kosten van zo'n test te dekken. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!