Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tweede Kamer wil af van onnodige herkeuringen voor rijbewijs

20-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
rijles rijschool afrijden cbr rijbewijs 930
Als het aan de Tweede Kamer ligt hoeven mensen met een stabiele ziekte niet telkens opnieuw een medische keuring aan te vragen voor een rijbewijs. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) moet volgens een meerderheid onnodige herkeuringen schrappen.
Mensen met een aandoening  die niet verandert of genezen zijn van een ziekte,  moeten steeds worden herkeurd bij de aanvraag van een rijbewijs. Het geldt ook voor mensen met autisme.

Druk CBS

Het CDA vindt dat daar een einde aan moet komen. Een voorstel van de partij kreeg steun in de Kamer. Het CBR moet goed kijken naar de lijst van aandoeningen waarvoor een herkeuring nodig is. Dat kost een hoop tijd en geld. Volgens CDA-Kamerlid Wytske Postma is het veel eerlijker wanneer de kosten, die steeds verder oplopen, bespaard kunnen worden voor mensen. Volgens Postma is het niet uit te leggen dat iemand steeds moet terugkomen, zonder dat er iets veranderd is aan de kwaal.
De Kamer hoopt hiermee ook dat de druk op het CBR iets afneemt. De organisatie kampt namelijk al een tijdje met enorme problemen en lange wachttijden voor onder anderen ouderen en mensen met een aandoening die hun rijbewijs willen verlengen. In 2018 besteedde Kassa al aandacht aan deze problematiek. ANP

Meer over:

cbr
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!