Kassa

Tweede Kamer: fout slachthuis in Epe moet dicht

29-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
Varkens_930x520
Een Kamermeerderheid wil dat een slachthuis in Epe dat vanwege dierenmishandeling in opspraak is, wordt gesloten. D66-Kamerlid Tjeerd de Groot hield hier tijdens het wekelijkse Vragenuur een pleidooi voor. Onder andere VVD, CDA, PVV, PvdD, PvdA, SP en GroenLinks zijn het met hem eens.
Varkens in Nood sloeg maandag alarm over slachthuis Gosschalk in Epe. RTL Nieuws toonde deze week schokkende beelden. Te zien was hoe het personeel varkens en koeien met stokken en stroomapparaten bewerken.

Minister overlegt met NVWA

Demissionair landbouwminister Carola Schouten gaat nog deze week met toezichthouder NVWA in overleg om te kijken welke opties er zijn om de wens van de Kamer in te willigen.
Schouten sprak eerder al haar afschuw uit over de beelden. Zij noemde die "schokkend" en zei er "buikpijn" van te hebben. Het slachthuis is onder verscherpt toezicht geplaatst.
Maar dat gaat de Kamer niet ver genoeg. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz29 jun. 2021 - 18:46

wat een onzin, slachthuis voor vlees consumptie sluiten . geef dat vlees dan een slechter-leven keurmerk, dan weten mensen dat ze bewust kopen van een slachthuis kopen wat dieren mishandelt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!