Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tweede kamer en minister Kamp in gesprek over slechte bereikbaarheid 112 in grensgebieden

06-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zendmast1_08.jpg
Minister Kamp van Economische Zaken en de Tweede Kamer gaan 30 april in gesprek over de bereikbaarheid van het alarmnummer 112 in grensgebieden. Naar schatting kunnen 50.000 tot 60.000 mensen het alarnummer niet bellen omdat ze geen bereik zouden hebben. Het zou daarbij niet uitmaken bij welke provider je zit. Dat meldt RTV Oost.
Rapport
Het ministerie van Economische Zaken komt in april met een rapport over mogelijke oplossingen voor het probleem, dat er maar beperkte bereikbaarheid is in bepaalde gebieden. De problemen worden niet alleen in de grensstreek ondervonden, maar ook in sommige steden.
Betere dekking
Vodafone heeft eerder deze week laten weten dat ze een betere dekking in grensgebieden gaan verzorgen. Dit gaan ze onder andere doen door antennes handmatig te laten afstellen. Daarnaast wil Vodafone kleine antennes plaatsen, om het bereik met 500 meter te vergroten.
Klachten
Het onderzoek werd gestart na de brand in Lattrop vorig jaar maart. Marga Bult bracht de kwestie onder de aandacht, omdat zij haar moeder niet kon bereiken. Er kwamen daarna honderden klachten binnen over het mobiele bereik.
Bron: Tweakers.nl/ RTV Oost
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!