Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Twee onderdelen Oad maken doorstart

30-09-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
LOGO_OAD_06.jpg
Het Oad Busbedrijf, dat deel uitmaakt van de afgelopen week failliet verklaarde Oad Groep, maakt een doorstart. Ook SRC-Cultuurvakanties kan door. Dat liet een woordvoerder van de curatoren zondagavond weten. Met betrekking tot Oad Busbedrijf hebben de curatoren Daniels en Stekelenburg op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een doorstart van alle busactiviteiten door voormalig directeur van Oad Busbedrijf Frans Schuitemaker, die op zijn beurt wordt ondersteund door een investeringsmaatschappij. Welke maatschappij dit is, is niet bekend gemaakt. Met de doorstart kunnen ongeveer 200 mensen hun baan behouden.
SRC-Cultuurvakanties
SRC-Cultuurvakanties, de Groningse specialist in culturele vakanties komt in handen van Wibo Anema, die het bedrijf in 1983 startte en in 2002 aan de OadGroep verkocht. De curatoren hebben hierover het afgelopen weekend overeenstemming bereikt met Anema. Hiermee kunnen ongeveer 50 mensen aan het werk blijven.
Busactiviteiten samengevoegd
Volgens de woordvoerder houdt het akkoord over het busbedrijf op hoofdlijnen in dat alle busactiviteiten worden samengevoegd. Deze zullen gaan opereren vanuit de hoofdvestiging in Goor en een aantal standplaatsen. Alle 125 touringcars die de Oad Groep in zijn bezit had, worden overgenomen. Schuitemaker wil zo snel mogelijk alle geplande meerdaagse busreizen weer uitvoeren. Het Oad busbedrijf was één van de onderdelen van de Oad Groep die tot aan het faillissement een positief rendement behaalde en realiseerde over 2012 een omzet van circa 50 miljoen euro.
Dubbel gevoel
Vakbond De Unie is ,,dubbel'' over de doorstart van het busbedrijf van reisorgansiatie Oad. ,,Het is goed nieuws voor de 200 mensen die hun baan kunnen houden, maar we vrezen voor de overige 1550'' die door het faillissement hun baan zien verdwijnen. Volgens woordvoerder Han ter Halle van de Unie nemen met de doorstart van dit (gezonde) onderdeel van Oad de kansen op een doorstart van de hele onderneming af. FNV zegt blij te zijn met het behoud van 200 banen maar bertreurt tegelijkertijd dat het er niet meer zijn.
De Unie is maandag aanwezig op het hoofdkantoor van de reisorganisatie in Holten en praat dinsdag met de curatoren.
In gesprek
De rechtbank verklaarde Oad woensdag failliet. De reisorganisatie had al enige tijd financiële problemen. Curator Stekelenburg zegt nog in gesprek te zijn met een aantal partijen over de andere onderdelen van de Oad Groep.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!