Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Twee minuten stil staan en stil zijn

04-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP_dodenherdenking
De verkeersdiensten roepen automobilisten op de twee minuten stilte donderdagavond door te brengen op een parkeerplaats. Het openbaar vervoer staat ook even stil. En telefoonmaatschappijen vragen hun klanten om de smartphone opzij te leggen. Het is de bedoeling dat het echt stil is, tijdens de herdenking.
2BelminutenStilte
Ook dit jaar roepen telefoonproviders, -fabrikanten en verschillende mediabedrijven op om de mobiel tijdens Dodenherdenking twee minuten niet te gebruiken. Dit gebeurt onder de vlag van het burgerinitiatief 2BelminutenStilte, waarin de telefoonproviders zich vorig jaar samen met Het Nationaal Comité 4 en 5 mei verenigden. ,,Of je hem nou uitzet, weglegt of op stil zet, dat is aan ieder om te bepalen. Zolang je je maar niet laat storen'', zegt een woordvoerder.
Veilige parkeerplek
Treinen, trams, metro's en bussen staan donderdag tijdens de Nationale Dodenherdenking om 20.00 uur twee minuten stil. De NS meldt dat er herdenkingsbijeenkomsten zijn op diverse stations door het land. Matrixborden boven de snelwegen adviseren automobilisten op tijd een veilige parkeerplek te zoeken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!