Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Twee gratis zelftesten voor wie wil: 'drempel lager voor zelftest'

09-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
688 keer bekeken
  •  
coronatest zelftest 1127

Binnenkort kan iedereen die dat wil, twee gratis zelftesten krijgen. Via een brief met een code in de bus kunnen mensen deze bestellen. Het ministerie van Volksgezondheid geeft aan dat het belangrijk blijft je te testen, omdat je zonder dat je het weet andere mensen kunt besmetten met het coronavirus. Het aanbieden van gratis zelftesten moet het testen laagdrempeliger maken.

Dinsdag vallen de eerste brieven op de mat. In totaal krijgen acht miljoen huishoudens een code waarmee online twee gratis thuistesten kunnen worden besteld. Binnen anderhalve week worden alle brieven thuisbezorgd. Scholieren en studenten kunnen de gratis zelftesten ook krijgen via hun school, universiteit of andere opleiding. Heb je meer dan twee zelftesten nodig? Dan koop je de andere zelftesten bij de supermarkt, drogist en apotheek.

Waarom komen deze gratis zelftesten nu?

Aangezien de zomervakantie bijna voorbij is, keren velen terug van vakantie en gaan weer naar school en aan het werk. Daarbij lopen het aantal ontmoetingen met andere mensen op. Het blijft belangrijk de basisregels te volgen, want vorig jaar werd na de zomervakantie zichtbaar dat het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames snel toenam. Dit wil het kabinet dit najaar voorkomen door onder meer gratis zelftesten te verstrekken. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!