Kassa

Twee gratis zelftesten voor wie wil: 'drempel lager voor zelftest'

09-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
678 keer bekeken
  •  
coronatest zelftest 1127

Binnenkort kan iedereen die dat wil, twee gratis zelftesten krijgen. Via een brief met een code in de bus kunnen mensen deze bestellen. Het ministerie van Volksgezondheid geeft aan dat het belangrijk blijft je te testen, omdat je zonder dat je het weet andere mensen kunt besmetten met het coronavirus. Het aanbieden van gratis zelftesten moet het testen laagdrempeliger maken.

Dinsdag vallen de eerste brieven op de mat. In totaal krijgen acht miljoen huishoudens een code waarmee online twee gratis thuistesten kunnen worden besteld. Binnen anderhalve week worden alle brieven thuisbezorgd. Scholieren en studenten kunnen de gratis zelftesten ook krijgen via hun school, universiteit of andere opleiding. Heb je meer dan twee zelftesten nodig? Dan koop je de andere zelftesten bij de supermarkt, drogist en apotheek.

Waarom komen deze gratis zelftesten nu?

Aangezien de zomervakantie bijna voorbij is, keren velen terug van vakantie en gaan weer naar school en aan het werk. Daarbij lopen het aantal ontmoetingen met andere mensen op. Het blijft belangrijk de basisregels te volgen, want vorig jaar werd na de zomervakantie zichtbaar dat het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames snel toenam. Dit wil het kabinet dit najaar voorkomen door onder meer gratis zelftesten te verstrekken. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Bezorgde Nederlander
Bezorgde Nederlander9 aug. 2021 - 9:15

ja er lagen nog 32 miljoen sneltesten setjes in een pakhuis van VWS ergens in Nederland te versloffen en de houdbaarheidsdatum kwam in zicht dus snel even nu gratis uitdelen onder 8 miljoen nederlanders om dat VWS hier met 9 euro per test de hoofdprijs voor heeft betaald zonder bonnetjes en je moet je toch straks kunnen verantwoorden met de parlementaire enquette na de pandemie. Slim hoor de Jonge.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!