Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Twaalf gewonden bij busongeluk Rotterdam-Zuid

01-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RET_01.jpg
Bij het Zuidplein op Rotterdam-Zuid zijn dinsdag twaalf mensen gewond geraakt toen een bus van openbaarvervoerbedrijf RET tegen de gevel van een verzekeringskantoor reed. Dat meldde de politie. Een aantal van de gewonden wordt ter plaatse behandeld, anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeluk gebeurde op het kruispunt Vaanweg/Zuiderparkweg. De stadsbus reed eerst dwars door een groenperkje en kwam daarna tegen het gebouw tot stilstand. Ooggetuigen melden dat de buschauffeuse onwel is geraakt. Ze zat volgens de politiewoordvoerster bekneld, is uit de bus gehaald en naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht.
Medewerkers van het verzekeringskantoor zijn uit voorzorg uit het gebouw gehaald. ,,In overleg met brandweer en medewerkers van de gemeente Rotterdam kijken we of en wanneer ze kunnen terugkeren'', aldus de politiewoordvoerster. Het ongeluk, in de buurt van winkelcentrum Zuidplein, trekt veel bekijks. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!