Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Tuinders: 30 miljoen schade per week

30-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groente_12.jpg
Nederlandse tuinders lijden ongeveer 30 miljoen euro schade per week als gevolg van de uitbraak van de EHEC-bacterie. Dat blijkt volgens een woordvoerder van het Productschap Tuinbouw dinsdag op basis van een grove schatting.
Het gaat om kwekers van komkommers, tomaten, sla en paprika's. Volgens het productschap heeft het vinden van de infectiebron in Duitsland momenteel de hoogste prioriteit. ,,Dan kunnen er concrete maatregelen worden genomen om de bacterie te bestrijden. Op die manier hopen we dat mensen weer vertrouwen krijgen in saladegroentes en daarmee de verkopen weer toenemen'', aldus de woordvoerder. Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) zei maandag dat hij zal proberen via een Europese regeling 10 miljoen euro beschikbaar te stellen voor tuinbouwbedrijven die financieel zijn getroffen door de EHEC-bacterie. Voorwaarde is wel dat de sector zelf ook 10 miljoen op tafel legt.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!