Kassa

Trouwen in het bos

07-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trouwen-in-het-bos.jpg
Wie op een bijzondere locatie wil trouwen, kan vanaf 1 januari terecht in het bos. Staatsbosbeheer heeft daartoe een overeenkomst gesloten met het bedrijf Trouwstart in Oosterbeek, dat de arrangementen verzorgt. Dat hebben Staatsbosbeheer en Trouwstart maandag bekendgemaakt.
Locaties
Bruidsparen kunnen vooralsnog terecht op vijf locaties, maar er volgen er meer. Op de lijst staan het Boomkroonpad bij Drouwen in Drenthe, het Drents-Friese Wold bij Appelscha, de Pelen bij het Limburgse Ospel, de Sallandse Heuvelrug bij Nijverdal en de Weerribben nabij het dorp Ossenzijl in Overijssel.
Kosten
Voor een bedrag tussen 59 en 125 euro per persoon neemt Trouwstart alle regelingen voor zijn rekening. Volgens woordvoerster Lianne Balduk is het idee komen overwaaien uit Australië en Nieuw-Zeeland, maar gebeurt het ook in Midden-Amerika en Frankrijk. Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, een feest, een prieeltje, overnachten in een zogenoemde buitenlevenwoning, alles kan geregeld. Staatsbosbeheer, dat een vaste prijs voor het locatiegebruik ontvangt, is tevreden, aldus woordvoerster Marjet Heins. Met name het vele tijdrovende logistieke werk aan vergunningen verhuist nu naar de ondernemer.
Huwelijk past in concept
De natuurorganisatie ontvangt voortdurend verzoeken voor bezigheden in het bos, van televisieopnamen tot de populaire wildexcursies. Een huwelijk tussen de bomen past prima in het concept dat iedereen van de natuur moet kunnen genieten, aldus Heins. Staatsbosbeheer investeert de opbrengsten meteen weer in het beheer van de natuur.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!