Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Triodos verlaagt spaarrente naar 0,1 procent

03-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
triodos bank 930x520
Triodos Bank heeft de spaarrente voor een normale internetspaarrekening gehalveerd, van 0,2 naar 0,1 procent. Daarmee is de vergoeding die klanten van de bank krijgen over hun spaargeld erg dicht bij de grens van 0 procent gekomen.
Beleid ECB
Triodos, dat zich vooral op het gebied van duurzaamheid wil onderscheiden, hanteert al langer de laagste spaarrente. Maar ook bij andere aanbieders gaan de rentes de laatste tijd hard omlaag. Dat heeft vooral te maken met het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Die heeft flink gesleuteld aan de rentetarieven op de kapitaalmarkt om de economische groei in Europa aan te jagen.
Negatief percentage
Bij geen enkele Nederlandse bank krijgen spaarders nog een rente van 0,8 procent of meer op vrij opneembare tegoeden, blijkt uit een overzicht op vergelijkingssite spaarrente.nl. Bij de drie grootbanken is de spaarrente inmiddels teruggebracht tot 0,3 procent. Een negatieve spaarrente dreigt. In andere landen in Europa zijn al enkele banken waar consumenten moeten betalen om geld op hun bankrekening te zetten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!