Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Trio maakt werk van elektrisch vliegen

28-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
930 x 520 vliegtuig vakantie
Vliegtuigbouwer Airbus maakt samen met industriereus Siemens en motorenmaker Rolls Royce werk van elektrisch vliegen. Het drietal is momenteel drukdoende met de ontwikkeling van een hybride vliegtuigmotor. Een eerste test met een commercieel vliegtuig met een elektromotor en drie conventionele straalmotoren staat voor 2020 op de planning.

Taakverdeling

Siemens bouwt momenteel een motor met een vermogen van twee megawatt. Dat is circa de helft van wat een conventionele aandrijving levert. Rolls Royce zal een gasturbine leveren die in de romp van het vliegtuig geïnstalleerd zal worden en stroom opwekt voor de motoren. Airbus is verantwoordelijk voor de integratie van de systemen.

Belangrijke stap voor elektrisch vliegen

Volgens de bedrijven wordt met de ontwikkelingen een belangrijke stap gezet in het realiseren van elektrisch vliegen in de nabije toekomst. Na de eerste test met een elektromotor moet snel een test volgen waarbij een tweede conventionele motor wordt vervangen voor een hybride elektrische variant. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!