Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Treinverkeer Schiphol in weekeinde beperkt

05-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_bewegend_53.jpg
Door werkzaamheden aan het spoor is er komend weekeinde maar beperkt treinverkeer mogelijk rond Schiphol. Dat meldt de NS woensdag. Reizigers moeten hierdoor omreizen of gebruik maken van vervangend bus- en metrovervoer. De extra reistijd kan oplopen tot een uur.
Geen treinen zaterdag en zondag
Het gaat om het treinverkeer aan de noordkant van Schiphol. Vanaf vrijdagavond 22.00 uur rijden er tussen de luchthaven en Amsterdam minder treinen. Op zaterdag en zondag is er helemaal geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk, Schiphol en Duivendrecht/Diemen Zuid en tussen Schiphol en Amsterdam Bijlmer ArenA. De Thalys stopt ook niet op Schiphol. De normale dienstregeling wordt maandagochtend weer hervat, zo verwacht NS.
Er wordt al langer gewerkt aan een nieuw spoornetwerk tussen Schiphol en Almere. Zo wordt onder meer het spoor richting Schiphol over 8 kilometer verdubbeld, van 2 naar 4 sporen. Daardoor wordt de capaciteit van het spoor groter. De werkzaamheden moeten in 2016 worden afgerond. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!