Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Treinverkeer rond Almere stilgelegd

20-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2477337.jpg
Conducteurs en machinisten hebben vrijdagmiddag om half drie op het station Almere-Centraal het werk voor een uur neergelegd. Een van de twee slachtoffers liep daarbij ernstig letsel op aan zijn gezicht.
Een mishandelde veiligheidsmedewerker van de NS is vrijdag uit het ziekenhuis ontslagen. De medewerker werd donderdagavond op station Almere-Centraal zo zwaar mishandeld dat het personeelslid in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Ook de andere mishandelde medewerker maakt het volgens de woordvoerder naar omstandigheden goed.
Het gaat om twee medewerkers van het service- en veiligheidsteam, dat onder meer wordt ingeschakeld als passagiers zich misdragen.
Conducteurs en machinisten zijn van plan vrijdagmiddag uit protest op het station Almere-Centraal het werk voor een uur neer te leggen. De vakbonden FNV Bondgenoten en VVMC steunen het protest. ,,De NS moeten actie ondernemen om ervoor te zorgen dat dit soort incidenten zich niet meer voordoet'', zei VVMC-bestuurder Wim Eilert.
Verkeersminister Camiel Eurlings wil eerst laten uitzoeken of de mishandeling van twee NS-conducteurs een incident is of dat er sprake is van een structurele achteruitgang van de veiligheid. Dat zou kunnen leiden tot meer toezicht, zei hij vrijdag na de wekelijkse ministerraad.
Eurlings haalde wel uit naar de daders in Almere: ,,vreselijke misbaksels die toevallig op de trein stappen. Ze moeten berecht worden en stevig aangepakt.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!