Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Treinverkeer gestremd door werk aan Hanzelijn

27-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_coupe_spoorwegen_32.jpeg
Het treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort is komend weekeinde ter hoogte van Hattem gestremd vanwege werkzaamheden. Het spoor wordt aangesloten op een korte tunnel onder de nieuwe Hanzelijn door, meldde ProRail woensdag.
De Hanzelijn is de nieuwe spoorlijn tussen Zwolle en Lelystad. Deze lijn zal bij Hattem het spoor Zwolle-Amersfoort kruisen. Vanaf vrijdagavond elf uur rijden er geen treinen meer tussen Zwolle en 't Harde. Reizigers worden met bussen vervoerd. De stremming duurt tot en met zondag.
De aansluiting van het spoor op de nieuwe tunnel is de eerste van een reeks werkzaamheden bij Zwolle. De lijn Zwolle-Amersfoort zal later, net als de Hanzelijn, nog over de nieuwe brug over de IJssel geleid gaan worden.
Ook op het station in Zwolle vinden werkzaamheden plaats. Zo wordt vanaf vrijdagavond gewerkt aan een traverse of loopbrug over de sporen voor reizigers. Als die klaar is, wordt de tunnel onder het station gesloten. Deze zal fors verbreed worden om onder meer de verwachte stroom reizigers na openstelling van de Hanzelijn te kunnen verwerken.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!