Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Treinreizigers kunnen op steeds meer stations stem uitbrengen

13-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Treinreizigers kunnen woensdag 21 maart op 81 stations hun stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een recordaantal, aldus de NS en ProRail.

Stembureaus al vroeg open

Volgens de Nederlandse Spoorwegen kiest dit jaar een opvallend groot aantal kleinere gemeenten voor een mobiel stembureau bij stations tijdens de spitsuren. Veel bureaus zijn al vanaf 05.15 uur open om ook de vroege reizigers van dienst te zijn.
Station Castricum opent van alle mobiele stembureaus het vroegst: het stemlokaal gaat al om 00.00 uur open. Wie bijvoorbeeld om 00.30 uur terugkeert uit Amsterdam kan direct een voorkeursvakje rood maken.

Verschillende stemhokjes

De stemhokjes zijn in en rond de stations te vinden, blijkt uit de lijst van 81 locaties. Van de bloemenkiosk (Castricum) tot het stationsrestaurant (Oldenzaal) en van de stationsbibliotheek (Haarlem) tot een hotel tegenover het station (Leeuwarden). Maar doorgaans is het de stationshal of een portocabin waar gestemd kan worden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!