Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Treinreiziger, mijd Utrecht Centraal in spits'

30-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ns trein 930 x 520
Treinreizigers doen er goed aan maandag in de ochtendspits Utrecht Centraal te mijden. Werkzaamheden op het grootste treinstation van Nederland die zondagavond afgerond hadden moeten zijn, lopen uit. NS zet bussen in. De angst voor enorme drukte is zo groot dat ook het personeel van ProRail en de Nederlandse Spoorwegen gevraagd is om zoveel mogelijk vanuit huis te werken.
Pure overmacht
ProRail noemt het pure overmacht. ,,Het is vervelend maar noodzakelijk. Ondanks een strakke planning, tot op de minuut nauwkeurig, duren de werkzaamheden langer'', aldus een woordvoerder. De spoorbeheerder verwacht dat de situatie in de loop van maandagochtend verbetert.
Orde op zaken
De Maatschappij voor Beter OV wil dat president-directeur Pier Eringa van ProRail de onderste steen boven haalt om orde op zaken te stellen en uitloop van werkzaamheden in de toekomst te voorkomen. ,,Werkzaamheden behoren binnen het aangekondigde tijdvak te zijn voltooid. Er waren dit weekend geen omstandigheden, zoals noodweer, die de uitloop rechtvaardigden.''
Dienstregeling
Inmiddels verloopt de dienstregeling op Utrecht Centraal weer bijna normaal. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!