Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Treinreiziger is weer positiever over NS

27 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
trein dubbeldekker 930x520
In 2019 waren treinreizigers tevredener over de Nederlandse Spoorwegen (NS) dan in 2018. 89 procent van de treinreizigers waardeerde de dienstverlening met een 7 of hoger, terwijl dat 86 procent was in 2018. Volgens de NS is het de hoogste waardering sinds de start van de metingen.
De cijfers zijn gebaseerd op eigen onderzoek van de NS onder 46.000 treinreizigers. Het waarderingscijfer wordt door het ministerie van Infrastructuur gebruikt om te beoordelen hoe de NS het doet. De vervoersorganisatie moest 74 procent halen, maar de ambitie van de NS zelf ligt op 80 procent.

Zitplaats en beleving

Volgens de NS komt het cijfer zo hoog omdat treinen al jarenlang steeds beter op tijd rijden. Reizigers merken ook op dat de kans op een zitplaats op peil blijft ondanks de reizigersgroei, aldus de NS. Een andere verklaring voor het hoge cijfer is de ‘beleving’ op stations. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!