Kassa

Losse treinkaartjes NS volgend jaar flink in prijs verhoogd

03-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1969 keer bekeken
  •  
Kaartjes NS 1127

De Nederlandse Spoorwegen verhogen de prijzen voor losse treinkaartjes in de 2e klas volgend jaar met 5,5 procent. De prijzen voor mensen die 1e klas reizen stijgen met 7,4 procent. De prijs voor enkele abonnementen gaat naar beneden, waarmee het spoorbedrijf naar eigen zeggen het reizen met de trein voor forenzen aantrekkelijk wil maken. De prijsverhogingen worden bekendgemaakt in een periode waarin al meerdere problemen spelen bij de vervoerder. Reizigersorganisatie Rover vindt de plannen dan ook "bevreemdend", en roept NS op om van de verhogingen af te zien.

NS past elk jaar de tarieven aan op basis van de verwachte inflatie en de vergoeding die het spoorbedrijf betaalt aan ProRail voor het gebruik van het spoornetwerk. Gemiddeld gaan de prijzen met 4,3 procent omhoog.

Al langere tijd problemen bij NS

De prijsstijging wordt aangekondigd op een moment dat het ov-bedrijf kampt met een personeelstekort. Daardoor ondervonden reizigers de afgelopen maanden al veel problemen door overvolle en vaak kortere treinen. 

Reizigersorganisatie Rover maakte deze week bekend dat er nog niet eerder zoveel klachten van reizigers zijn binnengekomen in oktober. Na 7 november wordt de dienstregeling bovendien nog verder versoberd.

Relatief sterke stijging 1e klas kaartjes

De prijzen voor mensen die 1e klas reizen stijgen volgend jaar met 7,4 procent. Een woordvoerder van de NS laat weten dat de prijzen voor die kaartjes de afgelopen jaren eigenlijk iets te laag waren. Vandaar dat die dit jaar relatief sterker stijgen.

Van een aantal abonnementen gaat de prijs omlaag

Om meer forenzen de trein in de te krijgen, wordt de prijs voor een abonnement waarmee onbeperkt gereisd kan worden met 2,4 procent verlaagd. Nu kost zo'n abonnement 362,40 euro per maand. De kostenverlaging geldt ook voor abonnementen waarmee onbeperkt op een enkel traject gereisd kan worden.

Sommige abonnementen worden juist duurder

Niet alle abonnementhouders zijn volgend jaar goedkoper uit. De prijzen van andere abonnementen, waaronder ook groepstickets vallen, blijven in sommige gevallen gelijk of worden duurder. 

Zo gaan mensen die met een abonnement onbeperkt in de daluren kunnen reizen voor een vast maandbedrag erop achteruit. Nu betalen zij nog 107,90 euro per maand, volgend jaar stijgt die prijs met ruim 10 procent tot 119,95 euro.

“We willen de prijs van een treinkaartje betaalbaar houden”

Tjalling Smit, binnen de raad van bestuur van de NS verantwoordelijk voor treinkaartjes en abonnementen, zegt de prijs van een treinkaartje betaalbaar te willen houden. Tijdens de coronacrisis leed de NS zware verliezen, maar Smit wil die niet bij de reiziger terecht laten komen.

Datzelfde geldt voor de hoge inflatie, zegt Smit. "Voor 2022 en 2023 wordt een totale inflatie van bijna 13 procent verwacht. Reizen met de trein wordt in deze twee jaren 6,3 procent duurder. Dat verschil kost ons naar verwachting meer dan 100 miljoen euro en dat brengt de NS zelf op."

Rover: NS kan plannen niet rechtvaardigen, zie af van prijsverhogingen

Rover en andere consumentenorganisaties noemen de plannen van de NS "bevreemdend". "Met minder treinen, langere reistijd, vollere treinen en extra overstappen is de forse prijsverhoging op geen enkele manier gerechtvaardigd", stellen ze. 

De consumentenorganisaties pleiten daarom voor het helemaal afzien van prijsverhogingen. Ze vinden dat NS-reizigers fors meer gaan betalen voor een "fors minder aanbod". ANP

Kassa schreef eerder over dit onderwerp:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

6 nov. 2022 - 12:05

Deze reactie is verwijderd door de redactie.

6 nov. 2022 - 11:56

Deze reactie is verwijderd door de redactie.

6 nov. 2022 - 11:53

Deze reactie is verwijderd door de redactie.

1 Reactie
7 nov. 2022 - 9:53

Redactie heeft deze reactie verwijderd op basis van de spelregels.

agapon1951
agapon19514 nov. 2022 - 19:19

De kosten van de trein zijn dermate hoog dat een ander vervoer is en blijf goedkoper. Door het verhogen van prijzen krijg echt geen meer personen met de trein. De omzetsnelheid zal juist lager worden, dus de winsten ook, zelfs helemaal niet meer. Wil je hogere omzetsnelheid, zul je kaartjes flink goedkoper moeten maken dermate dat andere vervoer middelen minder aantrekkelijk wordt. M.a.w. stel je hebt een dure zaak met dure prijskaartjes - per week 2 dure jassen - grotere winst zou je zeggen (hoe komt het dat al die dure zaken over de kop gaan?? Juist te hoge prijzen) - als op deze jassen 80 euro verdient heb je dus 160 euro - je verlaagd de prijs en de omzet gaat groeien - immers iedereen wil wel tegen een lagere prijs kopen - verkoopt met een winst van 20 euro (welke daardoor versnelt verkopen) wordt het artikelen vele malen meer verkocht m.a.w. een grotere winstmarge dan met het duurdere artikel - dit heet omzetsnelheid - hoe goedkoper het artikel hoe sneller het zich gaat omzetten en leidt uiteindelijk tot grotere winsten. Dit schijnt de NS totaal niet door te hebben. Hoe duurder je iets maakt hoe lager de winsten.

2 Reacties
JannyBoe
JannyBoe5 nov. 2022 - 6:28

De brandstofprijzen zijn momenteel dermate hoog dat het nog maar de vraag is of bijvoorbeeld de auto goedkoper is. En het hangt er ook vanaf wat voor afstand je aflegt, of je moet parkeren etc. Het openbaar vervoer is hier europees gezien wel heel erg duur.

hidkees
hidkees7 nov. 2022 - 10:37

Ander vervoer goedkoper? Ja, een fiets. Een auto kan haast niet goedkoper zijn, tenzij het een oude is die je zelf kunt repareren. Afschrijving wordt haast nooit meegerekend, maar je moet na verloop van tijd wel weer vele duizendjes ophoesten om een andere auto te kopen. Wat niet wegneemt dat de kwaliteit van het OV afneemt; prijsverlaging zal weinig effect hebben, misschien wordt het drukker waardoor er nog meer problemen komen.

sjeetje
sjeetje4 nov. 2022 - 12:06

Even voor de duidelijkheid….voor veel mensen is het treinkaartje al jaren niet betaalbaar dus met een verhoging is er dan ook geen sprake van”betaalbaar houden”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!