Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Treinkaartjes en abonnementen NS niet duurder: rem op prijsstijging

07-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1058 keer bekeken
  •  
Kaartjes NS 1127

Het demissionaire kabinet trekt geld uit om te voorkomen dat kaartjes in het openbare vervoer volgend jaar duurder worden. Daardoor hoeft de NS de prijzen van treinkaartjes en abonnementen in 2024 niet te verhogen. Sommige diensten of producten worden wél duurder: voor internationale treinreizen met de NS of het huren van een ov-fiets.

De NS zegt door het vrijgemaakte geld de voorgenomen tariefsverhoging van 8,67 procent uit te kunnen stellen. "We zijn blij met dit goede nieuws voor onze reizigers in een tijd waarin veel zaken duurder worden", aldus Tjalling Smit, verantwoordelijk voor treinkaartjes en abonnementen van de NS.

Wel herhaalt hij de zorg dat de tariefsverhoging eind volgend jaar alsnog moet worden doorgevoerd, bovenop de inflatie voor 2025. "Daar zit niemand op te wachten", zegt Smit. "We zijn daarom in gesprek met Den Haag om dit te voorkomen en te zoeken naar een structurele oplossing."

Prijsverhoging 

De tarieven voor internationale treinen worden per 1 januari verhoogd met 7,85 procent. Het huren van een OV-fiets gaat 4,55 euro kosten per 24 uur, in plaats van 4,45 euro. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!