Kassa

Travelberry: Disneytrips die steeds maar niet doorgaan

  •  
02-11-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
175 keer bekeken
  •  
Je wilt graag je kleinkinderen verrassen en besluit een dagje Disneyland Parijs te boeken via de online reisaanbieder TravelBerry. Je houdt het nog even geheim, maar een aantal dagen voor vertrek vertel je het je kleinkinderen en ze zijn dolenthousiast. Je beseft dat je nog niet alle reisinformatie hebt ontvangen en begint te twijfelen. Gaat dit mooie reisje wel door?
Om hier achter te komen bel je met de reisorganisatie waar je het tripje geboekt hebt, in dit geval TravelBerry. Het is echter heel lastig om met ze in contact te komen. Als je ze eenmaal te pakken hebt krijg je helaas te horen dat de reis is geannuleerd. Er was te weinig animo voor de reis en TravelBerry heeft de bus niet vol kunnen krijgen. Dit kan natuurlijk gebeuren en is heel erg jammer. Maar gelukkig kon je via TravelBerry de reis verplaatsen naar een andere datum en kan het alsnog doorgaan.

Geannuleerde reizen

De kleinkinderen waren teleurgesteld toen ze hoorden dat het tripje niet doorging, maar gelukkig kunnen ze uitkijken naar de volgende datum waarop het dagje Disneyland gepland staat. Als het bijna zo ver is, bel je voor de zekerheid toch even naar TravelBerry om te checken of de reis nu wel doorgaat. Maar wéér gaat de reis niet door.
Dit is het verhaal van Gerard Zuidwijk, die in onze uitzending vertelt over zijn ontevredenheid over TravelBerry. Naast Gerard komen ook Rick van Dijke en Laura de Heus aan het woord. Zij hebben ’s nachts bij de opstapplaats in de kou gewacht op de bus die hen naar Disneyland zou brengen. De bus kwam echter nooit opdagen. Gerard, Rick en Laura hebben de reis via Vakantieveilingen gekocht en kregen via hen het geld snel terug. De extra kosten die zij rechtstreeks aan TravelBerry betaalden, hebben Rick en Laura na wat langer wachten teruggekregen. Gerard wacht nog steeds op zijn geld.

Gebrekkige communicatie

Het gaat hen echter niet om het geld, maar om de manier waarop zij door TravelBerry zijn behandeld. Als Rick en Laura van tevoren te horen hadden gekregen dat de reis niet door zou gaan, zouden ze niet in de kou hebben gestaan bij de opstapplaats. Maar er werd niets aan hen gecommuniceerd. Ook na afloop was het erg lastig om het geld terug te krijgen en om überhaupt in contact te komen met TravelBerry. Gerard heeft ook geen bericht ontvangen over de annulering van beide reizen, maar is hier zelf achter gekomen door de reisorganisatie op te bellen.
In onze uitzending geeft de oprichter van TravelBerry, Mark, aan dat ze druk bezig zijn met het oplossen van de klachten. Daarnaast is het boekingssysteem gewijzigd en is de website in een nieuw jasje gestoken. Met het nieuwe boekingssysteem is te zien of de reis al gegarandeerd doorgaat en kun je inloggen op de website om de status van je boeking te bekijken. Ze gaan er hard aan werken om de bussen vol te krijgen en willen zeker geen mensen meer teleurstellen. TravelBerry heeft ons al eerder beterschap beloofd, maar toen bleven de klachten toch nog binnenkomen. Hopelijk is dat vanaf nu verleden tijd.
Bent jij ook klant van TravelBerry en is jouw probleem nog niet opgelost? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Dat kan telefonisch via het telefoonnummer 085-0653666 of per e-mail via hallo@travelberry.nl.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

JornK
JornK14 nov. 2019 - 14:21

Is Kassa op de hoogte dat dit bij het vorige reisbureau van de eigenaar ook het geval was? https://www.klacht.nl/citytijger-com/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!