Kassa

Trap niet in nepmail Rijksoverheid over 'terugbetaling'

  •  
02-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
35070 keer bekeken
  •  
nepmail rijksoverheid

Er gaan momenteel veel valse e-mails rond, zogenaamd verstuurd vanuit de Rijksoverheid. Daarvoor waarschuwt het ministerie van Justitie en Veiligheid via Twitter. In de mail wordt gesteld dat "u uw jaarlijkse terugbetaling nog niet heeft opgevraagd."

In de phishingmail wordt daarvoor een bedrag genoemd van 1436,92 euro. Klik vooral niet op de link om de de 'terugbetaling op te vragen.' Online criminelen zijn uit op je geld en gegevens.

Melden bij Fraudehelpdesk

Wie zo'n nepmail binnenkrijgt in de inbox, kan deze rapporteren bij de Fraudehelpdesk, aldus Justitie.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

tijger1
tijger15 jun. 2022 - 16:19

En niemand vraagt zich dan af waarom hij of zij recht heeft op dat bedrag? En hebben ze dat dan vorig jaar ook gehad? Overigens geeft de belastingdienst nooit centen.

33148231
331482313 jun. 2022 - 13:03

Het lijkt wel of de mensen steeds dommer worden, hoe vaak is er al niet gewaarschuwd voor het klikken op links in mails. Altijd in loggen via eigen brouwsel met gebruikers naam & wachtwoord. Of als de mogelijk er is b.v.b van overheid of banken met Digi D met verificatie code. Op je telefoon. Dit kan nooit mis gaan. Of met Face ID of vinger afdruk. De overheid stuurt nooit een link mee in een E-Mail. Als u geld krijgt van de overheid dan krijg u een E-Mail maar ook een blauwen envelop met brief dat het op uw rekening gestort gaat worden. M.v.gr. Hans B.

harrybre
harrybre3 jun. 2022 - 12:01

Geachte (wij schijven dit aan iedereen, dus kunnen niet overal de naam invullen), Dit is een bericht van Sinterklaas, de Kerstman en de Paashaas samen. Wij hebben u uitverkoren om een forse schenking aan te doen. Echter, wij zitten allemaal in het buitenland ( Spanje, Noordpool en het Buitenbos), waardoor de overboeking met kosten gepaard gaat. Wilt u die schenking, dan verzoeken wij u € 15,38 over te maken naar: NL24 Rabo 1234567 t.n.v.: de gemeenschappelijke oplichters... En in dit soort berichten stinkt menig NL-er wegens pure hebberigheid weer in.

1 Reactie
JannyBoe
JannyBoe5 jun. 2022 - 5:30

Klikken op een link in een zeer echt lijkende mail van de Belastingdienst heeft niks met hebberigheid te maken. Wel met de doortraptheid van oplichters en fraudeurs en onachtzaamheid van menselijke mensen. In 2021 werden 2,5 miljoen landgenoten slachtoffer van online criminaliteit. Om zoveel mensen als een beetje dom weg te zetten is te simpel. Dat zegt vooral iets over de gehaaidheid van oplichters want statistisch gezien kunnen niet zoveel mensen een beetje dom zijn. In 2021 werden 2,5 mensen slachtoffer van online criminaliteit.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!