Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Transavia laat passagiers betalen voor handbagage

12 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
vliegen vliegtuig cabine 1127
Wie per se handbagage wil meenemen in de cabine, moet bij Transavia gaan betalen. De prijs per enkele reis varieert tussen de 5 en 15 euro. Per 30 maart moet er betaald worden voor de rugzak of rolkoffer.
Handbagage kan ook nog gratis mee, maar dan kan deze terechtkomen in het ruim van het vliegtuig, aldus de luchtvaartmaatschappij. Wie altijd bij zijn handbagage wil kunnen of deze per se in de cabine wil nemen moet ervoor betalen. Uit eigen onderzoek van Transavia onder passagiers zou blijken dat mensen best willen betalen voor die garantie.

Ruimtegebrek

Reizigers die betalen voor 'gegarandeerde handbagage', mogen als eerste aan boord zodat hun handbagage zeker past in het bagagevak. Volgens Transavia gebeurt het regelmatig dat niet alle handbagage past. In de vakken is plek voor zo’n zeventig rolkoffers.

Handtas of laptoptas mag gratis mee

Een accessoire dat onder de stoel kan, zoals een kleine handtas of laptoptas, mag gratis mee. Bij elkaar opgeteld mag alle handbagage 10 kilo wegen. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!