NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Transavia heft mogelijk ook toeslag op rolkoffer

2 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Transavia nieuw 930x520
Ook Transavia onderzoekt de mogelijkheden om een toeslag in te voeren op grotere stukken handbagage, schrijft De Telegraaf. Prijsvechters Ryanair en Wizzair zijn er donderdag al mee begonnen.
Dat leidt vaak tot woede en frustratie van passagiers die graag handige rolkoffers mee aan boord willen nemen zonder daarvoor bij te betalen, zo bleek gisteren . ,,Ordinaire geldklopperij'', was overal te horen. Reizigers willen de stijgende kosten van ruimbagage vermijden en niet hoeven wachten op hun koffer op de band.

'Alles op rolletjes'

Maar volgens Ryanair loopt alles op rolletjes. ,,De weerstand bij passagiers valt reuze mee. Zij kunnen met alleen een kleine handtas sneller door de security en zijn vlugger aan boord. Irritatie bij het instappen door opstoppingen en overvolle bagagerekken wordt voorkomen. Daardoor zijn er ook minder vertragingen en kunnen we veel beter op tijd vliegen'', aldus een woordvoerster. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!