Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Transavia en Arke nemen BA-vluchten over

19-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_01.jpg
De Nederlandse luchtvaartmaatschappijen Transavia en Arke Fly gaan tijdens de staking van het cabinepersoneel van British Airways (BA) vluchten voor de Britse maatschappij uitvoeren. Dat hebben beide bedrijven vrijdag laten weten.
Het cabinepersoneel van BA staakt vanaf middernacht tot en met maandag. En vanaf 27 maart nog eens vier dagen. Gesprekken tussen de directie van BA en vakbond Unite om de staking te voorkomen, liepen vrijdag op niets uit.
Transavia wil alleen bevestigen dat het vluchten voor BA uitvoert, maar wil niet zeggen om hoeveel vluchten het gaat of naar welke bestemmingen. Arke heeft daar geen moeite mee, omdat het in hun geval in ieder geval niet om ,,besmet werk'' gaat, aangezien het cabinepersoneel van Arke niet onder een cao valt. ,,Dat tijdens een staking capaciteit wordt ingehuurd bij andere maatschappijen is heel normaal. En wij zijn vrij om te doen en te laten wat we willen.''
De komende dagen worden BA-passagiers tussen Londen-Heathrow en Moskou vervoerd door Arke. Vakbond FNV Bondgenoten is tegen besmet werk. ,,Maar als deze vluchten niet vanaf Schiphol worden uitgevoerd, kunnen wij er verder niks aan doen. Het is dan aan bonden in andere landen'', aldus bestuurster Marjolein Dubbelaar. Zo kunnen bonden bijvoorbeeld het grondpersoneel oproepen de afhandeling van het vliegtuig niet te doen.
Over Transavia is de bond minder te spreken. ,,Onbegrijpelijk'', zegt Dubbelaar. ,,Transavia is bezig willens en wetens BA te helpen met het breken van de staking.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!