Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Training om radicaliserende leerling te herkennen

17-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
school_54.jpg
Leraren krijgen binnenkort een speciale training om radicaliserende leerlingen in de klas te herkennen. Dat meldt het AD. Tijdens de gratis cursus leren docenten ook hoe ze moeten ingrijpen.
Maatregelen
De training voor leraren in het voortgezet onderwijs en mbo is één van de maatregelen die worden genomen door het kabinet, zo schrijven minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs aan de Tweede Kamer. De bewindslieden gingen op tournee langs scholen en spraken met leerlingen en leraren om uit te vinden hoe radicalisering in de klas het best kan worden aangepakt.
Aanspreekpunt
Er komt geen uniforme aanpak om radicalisering tegen te gaan. Scholen hebben wel behoefte aan een aanspreekpunt. Zij kunnen bellen met een 'hotline' van het ministerie. Daar kunnen docenten en scholen met acute vragen terecht. Ook kunnen zij daar de training aanvragen bij de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).
Bron: ANP/AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!