Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Toy Story doet het goed bij jongen en meisje

3 dec 2010
  •  
leestijd 1 minuten
presents_02.jpg
Jongens en meisjes verschillen in veel opzichten, maar Sinterklaas ziet ook een overeenkomst: Toy Story 3. Alles wat met de film te maken heeft, spelletjes, tasjes met opdruk, poppetjes, zijn bij beiden populair. Dat stelt Miesje van Rijn van de Stichting SpeelGoed Nederland. Ze baseert zich op gegevens van de distributeurs en de detailhandel.
Bij jongens is het vooral Beyblade dat een geliefd sinterklaascadeau is, een soort arena waarin tollen worden losgelaten. Bedoeling is dat de tol van de ander uit de arena wordt gestoten. ,,Typisch voor jongens, ze houden van wedstrijden, van spanning en van aparte figuurtjes.'' Ook de Nerf, een speelgoedgeweer, doet het goed in de verkoop. Bij meisjes zijn artikelen van Hello Kitty mateloos populair. ,,Meisjes houden toch gewoon van tutten.'' In de zak van Sinterklaas bevinden zich vooral voor meisjes ook veel Furry Frenzies, een soort hamsters die een parcours moeten afleggen.
Voor volwassen valt dit jaar op dat er veel 'hersenkrakers' worden gegeven, aldus Van Rijn. ,,Van magneten op een bepaalde manier bij elkaar plaatsen tot het kraken van codes.'' Cadeaus tot de 20 euro lopen volgens haar erg goed. Vaak wordt door de ouders het duurste presentje gegeven en vullen ooms en tantes dat aan met goedkopere cadeautjes, stelt Van Rijn. ,,Dat hoort bij Sinterklaas.''
ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar