Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Total opent snellaadpunten bij tankstations

15-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektrischeauto_06.jpg
Total Nederland heeft gisteren de intentie uitgesproken om zeven van haar servicestations uit te rusten met een snellaadpaal voor elektrische auto's.
Dit voornemen is vastgelegd in een intentieverklaring die gisteren door Robert Joore, Directeur Retail van Total Nederland, werd overhandigd aan prins Maurits, voorzitter van het Formule E-team. In Frankrijk, België en Duitsland lopen ook al proeven met snellaadpunten op tankstations van Total. De uitbreiding van de proef in Nederland moet meer duidelijkheid geven over de specifieke behoefte in Nederland. Total wil de opgedane ervaringen gebruiken om goed te kunnen participeren in en te anticiperen op de ontwikkelingen rond elektrische mobiliteit.
Randstad
De proef zal zich richten op servicestations in de Randstad: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Robert Joore van Total daarover: ''We beperken ons in eerste instantie tot een regio waar voldoende elektrische auto's rijden om het project een gerede kans te geven.'' Met dit initiatief kiest Total Nederland ervoor actief bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van duurzame mobiliteit in Nederland.
Joore: ''De angst om onderweg stil te staan, is een van de belangrijkste belemmeringen voor de aanschaf van elektrische auto's. Snellaadpunten kunnen die angst wegnemen. Dankzij ons netwerk van servicestations is Total in staat deze service aan te bieden op strategisch gekozen locaties in de Randstad.''
Herkenbaar
De stations waar de proef plaatsvindt, zullen herkenbaar zijn aan een speciaal ontworpen Plug to Drive-logo. Het eerste station zal binnen enkele maanden met een snellaadpaal zijn uitgebreid. De andere Plug to Drive-stations moeten kort daarop volgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!